Ploegen

Voor het ploegen gebruiken wij een 6 schaar Kverneland wentelploeg. Er is bewust voor Kverneland gekozen door het perfecte ploegbeeld, dit in combinatie met de Fendt 930 zorgt voor hoge capaciteit en nauwkeurigheid.

Diepploegen: (niet afgebeeld)
Wij beschikken over een panterploeg die kan ploegen tot een maximale diepte van 80cm.

Kilveren

Al sinds de jaren 70 is egaliseren onze specialiteit. Wij beschikken over een grote Bos 7 meter kilverbak en de Blaauw kilverbak van 5 meter. Het egaliseren wordt uitgevoerd door 2 werknemers met gezamenlijk al meer dan 50 jaar ervaring en daarmee staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ook dozeren is mogelijk, hiervoor hebben wij 2 dozerbakken van 7 kubieke meter.

Rotorkopeggen

Voor de zaaibedbereiding voor maisland gebruiken wij een 6 meter brede hydralisch opklapbare Kverneland rotorkopeg. Deze rotorkopeg wordt ook wel ingezet voor graslandvernieuwing, afhankelijk van de grondsoort om een optimaal zaaibed te creëren.

Greppelfrezen

Voor het greppelfrezen van het land, gebruiken wij een Fendt 820 uitgerust met GPS. Na het opzoeken van de juiste lijn voor de greppel, zorgt het GPS-systeem ervoor dat de greppel kaarsrecht is. Dit zorgt voor een goede afwatering.

Zaaien

Voor het opnieuw inzaaien van het grasland gebruiken wij een 3 meter Kuhn rotorkopeg in combinatie met een accord pneumatische zaaimachine.

Buizentrekken

De kopakkerbuizen worden er bij ons ingetrokken door een hydraulische woelpoot. Het grote voordeel hiervan is dat er nagenoeg geen verzakking plaatsvind. Ook dwarsafvoeren leggen we aan met deze woelpoot i.c.m. laser, dit tot een lengte van max. 150 meter. (de buizen met een lengte van 10 meter worden aan elkaar gezet d.m.v. popnagels en lijm.)