Maaien

Voor het maaien gebruiken wij onze Vicon triple maaier met ijzeren klepels en een gecombineerde breedte van 9 meter. De maaiers zijn voorzien van kneuzers en breedafleg, dit bespaart tijd en geld omdat u één keer minder hoeft te schudden. Maaien kan op GPS worden gedaan om overlapping te verminderen.

Wiersen

Wiersen doen wij met de Claas Liner 3000. De Claas Liner heeft een werkbreedte van 9,50 meter tot 12,50 meter en is daarmee breed inzetbaar voor zowel opraapwagen, pers en hakselaar.

Inkuilen

Voor het inkuilen hebben wij 2 Schuitemaker opraapwagens met gestuurd tandemstel. Deze wagens beschikken over een hoge los capaciteit. Het inrijden doen wij met onze shovel een Ljungby L11 met mammut kuilverdeler of een trekker ook in combinatie met een kuilverdeler. Het is ook mogelijk om in te laten kuilen met de shovel met kuilvork.

Balenpersen

Balenpersen doen wij met de in 2013 nieuw aangeschafte New Holland BigBaler pers met een pakkenmaat van 120×70 cm. De keuze voor deze pers lag bij de zeer hoge persdichtheid en hoge capaciteit. De pers is uitgerust met vochtmetingssysteem en gewichtmeting. Voor meer informatie over deze grootpakpers zie nieuwsberichten op deze site.

Wikkelen

Voor het wikkelen gebruiken wij de McHale balenwikkelaar, zowel volledig automatisch of handmatig instelbaar. Het aantal wikkelingen van het folie is instelbaar, dit zorgt in combinatie met kwaliteitsfolie voor een perfecte wikkeling. Met ingang van 2014 is de wikkelaar uitgerust met een arm die de pakken een halve slag draait. Dit met het oog op het opruimen van de pakken. De shovel of trekker kan deze nu in de rijrichting van de pers opladen, het is dus niet langer nodig om dwars over het land te rijden.

Grashakselen

Met onze New Holland FX38 hakselaar met graspickup hakselen wij het gras. Dit gebeurt in combinatie met 2 groot volume Agrimat silagewagens eventueel met een 3e wagen voor hakselen op grote afstand.